vrijdag 1 juni 2012

Tuinieren Tips Voor Beginners

Wees niet bang als u wilt beginnen met tuinieren, want het is echt bedoeld om niet moeilijk te zijn. Het kan zo prettig zijn zelf in uw tuin te werken. Als u niet weet hoe te beginnen gebruik dan de massa informatie welke gemakkelijk te vinden is: hulp van ouders of grootouders,informatieve boeken en tijdschriften om te lezen, en het internet.

Vroeger werd wel eens gedacht dat tuinieren enkel voor oudere mensen was. Vandaag, zien mensen van elke leeftijd dat tuinieren een aangename en verrijkende hobby is. Ook als u een druk bezette carriere hebt, mag dit geen belemmering zijn om van de ontspannende voordelen te genieten welke het tuinieren biedt. U ziet het grote verschil wel als u uw zelf gekweekte bloemen, fruit, groenten en kruiden kunt oogsten.

Het doet er niet toe wat soort tuin u wilt hebben. Of u borders wilt vol met kleurrijke bloemen, een landelijke tuin met wilde planten, een netjes getrimd gazon met strategisch geplante kleine bomen, of een eenvoudige achtertuin met vol geplante potten en containers, u bepaald het zelf. Het is geen probleem omdat er zo veel informatie te vinden is over hoe u dit alles moet aanpakken. En als het nodig is kunt u altijd raad vragen of hulp inroepen van een tuin expert.

Om te beginnen hebt u een paar basis gereedschappen nodig: een troffel, een spade, een grasmaaier, een hark, een riek en planten naar uw keuze. Het is ook een grote hulp dat u een tuinplan hebt van de beschikbare ruimte, waar u bloemen en planten borders, gazon, bomen en paden  kunt aanleggen.

Het soort planten dat u kunt planten hangt af van hun beschikbaarheid en het klimaat waar u woont. Er zijn planten welke slechts een seizoen mee gaan (éénjarigen en tweejarigen) en er zijn planten die jaar na jaar blijven groeien. Als hobby tuinder wilt u zeker beide soorten hebben om seizoen na seizoen van alle kleuren te kunnen genieten.

Als u echt niet weet welke planten best in uw tuin passen, kunt u best raad vragen aan een expert in het tuincenter of de plantenkwekerij in uw buurt. Deze mensen kunnen u precies vertellen wat het beste groeit in uw buurt en uw klimaat. Het tuincenter of kwekerij is een manier om planten aan te kopen. Er zijn ook pakketten met zaden en jonge planten beschikbaar. Deze kunt u online zaden en planten of via postorder bestellen.

Jonge planten is een goede keuze als u snel resultaat wilt zien, zaden daartegenover zijn zeer belonend door het lange plezier dat u eraan hebt om de plantjes te laten groeien tot een prachtig resultaat. U kunt de zaadjes zaaien in potten en containers, of meteen op de voorbestemde plaats in uw tuin.

Tuinieren is prettig, spannend en belonend, ook als u een beginner bent.

Aanbevolen literatuur:



Geen opmerkingen:

Een reactie posten