donderdag 31 mei 2012

Een Eigen Tuin - Pret voor het ganse gezin

Een eigen tuin onderhouden is een prachtig tijdverdrijf voor de ganse familie

Tuinieren is een populaire hobby geworden voor mensen van elke leeftijd. Studies tonen aan dat acht op tien huishoudens in de Verenigde Staten en in Europa, actief betrokken zijn met de één of andere vorm van tuinieren in een eigen tuin.

Gebaseerd op deze statistieken kan gesteld worden dat tuinieren één van de meest populaire vormen is van buiten recreatie in zowel in de Verenigde Staten als in Europa


Heel typisch is, wanneer mensen hun tuin beginnen aanplanten dat zij beginnen met bloemen. Sterker nog, mensen willen liefst rozen planten. Wat beginnende tuiniers meestal vergeten is dat rozen meer tijd en toewijding vereisen in vergelijking met andere bloemen. Met het enorme aanbod van verschillende bloemen voor de eigen tuin om uit te kiezen, is het voor de beginnende tuinier aan te raden te beginnen met enkele eenvoudig te onderhouden planten en bloemen.

Een eigen groeten tuin wordt ook steeds meer populair. Een groeten tuin kan een gevoel van trots geven als de verse groenten klaargemaakt op tafel komen. De lijst van mogelijk te platen groeten is bijna eindeloos, daarom is het nodig die groeten te kiezen welke het best passen bij het klimaat waar u woont. Voor een koeler klimaat zou een goede keuze zijn; groene bonen, komkommer en koolsoorten.

Veel tuiniers overwegen ook het kweken van fruit in hun eigen tuin. In een warmer klimaat kunnen watermeloen, perziken en abrikozen verbouwd worden. Een bessen tuin is ook prettig, zoals aardbeien, frambozen en braambessen. Dit type bessen tuin is gemakkelijk te onderhouden en vraagt ook minder ruimte dan een traditionele groeten tuin.

Kruiden zijn een andere favoriete voor de eigen tuin. Als u weinig ruimte hebt kunt u zelfs kruiden in huis laten groeien aan een zonnig raam. De meest gebruikelijke kruiden voor in de keuken zijn; basilicum, tijm, oregano, peterselie en rozemarijn. Deze kruiden zijn gemakkelijk te kweken.

Een siertuin aanleggen is een andere vorm van tuinieren.


Er zijn verschillende grassoorten en struikgewassen om uw eigen tuin mee te versieren. Decoratieve stenen, vijvers en beelden behoren eveneens bij het aanleggen van een siertuin. In een siertuin is er zo goed als geen limiet aan de mogelijkheden van wat kan geplant worden. Zoals met elke tuin moeten grasvelden en struikgewassen ook onderhouden worden.

Tuinieren kan prettig en leerrijk zijn voor het ganse gezin, het genot mooie bloemen te zien bloeien en heerlijke groeten te oogsten. Net zoals met veel andere dingen is, een mooie eigen tuin vraagt werk. De tuin moet gewied worden, planten hebben water nodig en weer andere planten moeten gesnoeid worden. Laat u niet ontmoedigen als de bloemen minder brilliant zijn als verwacht of als de bonen het niet goed doen. Onderzoek de planten in kwestie en probeer het opnieuw in het volgende plantseizoen, uiteindelijk zal u een wonder mooie eigen tuin hebben.

Hebt u gebrek aan inspiratie of zoek u nieuwe oplossingen boeken en tijdschriften over tuinieren helpen u beslist helpen met het vinden van ideeën.

Aanbevolen literatuur:

Een jaar in de tuin
tuinieren van maand tot maand

Auteur: Ian Spence R.H.S.

Samenvatting
Hét standaardwerk voor tuiniers nu geactualiseerd Wat is de beste tijd om de rozenstruiken te snoeien? Wanneer moeten planten beschermd worden tegen veranderende weersomstandigheden? Hoe houd je je gazon weelderig en goed gevoed? Met de bestseller Een jaar in de tuin van tuinexpert Ian Spence houd je het hele jaar je tuin in de beste conditie! Deze nieuwe, volledig geactualiseerde editie neemt je systematisch het jaar door, waarbij ieder hoofdstuk een maand behandelt.

1 opmerking:

  1. gaat helemaal goed komen denk ik ! Overigens, als je in een omgeving woont met veel groen om je heen, is de kans groot dat je last gaat krijgen van boktor. Mocht dit het geval zijn, is dit de oplossing : boktor

    BeantwoordenVerwijderen